RUKAN WEERALA
Tervetuloa !
Tervetuloa Rukan WeeralaanYleistä Rukan WeeralastaVuokrakaudet ja hinnatYhteystiedotKuvagalleria
Ski bussi ja taksit
Hieman rakentamisesta
Yleisinfo, käyttöohjeita yms.
Varustus mökissä
Siivous ja huoneiston huoltotoimet
Lemmikit
Yleisinfo, käyttöohjeita yms.

Weeralassa on paljon perinteisestä lomamökistä puuttuvia laitteita ja varusteita joiden käyttö ensi kertaa vaatii hieman ohjeisiin perehtymistä. Myös Weeralan poikkeuksellinen rakennuspaikka korkealla harjanteella antaa pihalle sen persoonallisen ilmeen mutta myös hieman haastetta talvikeleillä.

Poreamme on aivan ehdoton ykkönen monen lomalaisen mielestä. Siinä on mahtava rentoutua vaikkapa kovan hiihtolenkin jälkeen. Tai mietippä koko päivän laskettelua ja päivän päätteeksi mökkiin saavuttuaan saunaa ja sitten lämpimään poreammeeseen hierovien ja rentouttavien suihkujen hemmoteltavaksi ! Siihen lasillinen hyvää viiniä ja aah ! Kyllä on mukavaa. Poreammeeseen kannattaa laittaa aluksi vain vähän kylpyvaahtoa sillä se vaahtoaa joskus hämmästyttävän paljon. Niin ja on hyvä muistaa, että Weeralan baarikaapissa on muovipikareita juuri sitä poreammeessa nautittavaksi ajateltua viiniä varten !

Karaoke on mukava harrastus hyvässä seurassa tai miksei vaikka yksinkin. Weeralan karaokelaitteet ovat harrastuslaitteita ja niihin liittyvät yksityiskohtaiset käyttöohjeet ovat mökissä. Voit tuoda mukanasi omia karaokelevyjä, joskin Weeralan varustuksiin kuuluu muutama mukava perusdvd. On suositeltavaa, ettei dvd-digiboksi-tv- asetuksia isommin muuteta. Parvella oleva tv on tarkoitettu VHS-videoiden katsomiseen sekä Nintendo-pelikoneen näytöksi. VHS videoita on mökissä runsaasti.

Takka on tunnelmanluoja nro 1 ! Weeralan takka on ns. kaksitoiminen eli joko avotakka tai varaava takka riippuen siitä halutaanko lisälämmintä huoneeseen. Weeralan takka on aivan erinomainen lisälämmönlähde ja sitä onkin suositeltavaa lämmittää loman aikana säännöllisesti. Muistathan, että savuhormin peltiä ei saa koskaan laittaa aivan kiinni, mikäli takassa on vähänkään hiillosta jäljellä. Tuhkia ei myöskään saa koskaan säilöä tai kuljettaa muovisessa ämpärissä pahvisesta laatikosta puhumattakaan. Weeralan takaterassin ulkopuolella on peltinen tynnyrinpohja, johon voi takan tuhkaluukun tyhjentää sen täyttyessä. Vuokraan kuuluu takkapuut ja niitä on riittävästi Weeralassa.

Talvipakkasilla on tarpeen auton moottorin lämmittäminen. Weeralan autokatoksessa on sähköistys suunniteltu niin, että pitkäaikainen lokilämmittimen käyttö katkaisee virransyötön. Samoin jos lokilämmittämisen yhteydessä käytetään yli 500 w sisätilalämmitintä. Myöskään asuntoauton (vaunun myös) lämmittäminen Weeralan sähkövirralla ei ole mahdollista.

Talvikeleillä jo varsin aikaisin loka-marraskuusta alkaen on Weeralan ajoramppi pihalle usein hyvin liukas johtuen valumavesien yöllisestä jäätymisestä. Vasta kun lumipeitettä on kunnolla ja ajoramppi tamppautunut täysin lumiseksi, Weeralaan ajo onnistuu yleensä aivan normaalisti. Lumityöt pihalla on ostettu paikalliselta lumiurakoitsijalta, mutta yleensä kun lunta ja liukkautta on, urakoitsijallakin on hyvin kiire päivä ja yökin. Weeralan lumi/hiekoitus tehdään kun sinne kone kierroksellaan ehtii. Weeralan yläpihalla on liukkaudentorjuntaan tarkoitettu sorasäiliö. Heitä tarvittaessa reilusti soraa ajourarampille. On suositeltavaa aivan poikkeuksellissa liukkausolosuhteissa käydä jalkaisin ensin arvoimassa ajorampin liukkaus. Auton voi hyvin jättää myös Petäjäkujalle parkkiin odottamaan hiekoitustraktorin tuloa Weeralaan. Mökkivuokrauksessa on kohtuullista odottaa myös vuokralaiselta lumitöihin osallistumista mikäli siihen ei ole fyysistä estettä. 

 Tervetuloa Rukan WeeralaanYleistä Rukan WeeralastaVuokrakaudet ja hinnatYhteystiedotKuvagalleria