RUKAN WEERALA
Tervetuloa !
Tervetuloa Rukan WeeralaanYleistä Rukan WeeralastaVuokrakaudet ja hinnatYhteystiedotKuvagalleria
Weerala kartta
Varaustilanne
Tekemistä ja tapahtumia Rukalla
Moottorikelkalla Weeralaan
E-Eros Weeralan Laavukammi
Weeralassa majoitusextra !
In English
Moottorikelkalla Weeralaan

Weerala on kelkkailijan "paratiisi". Weerala sijaitsee loistavasti Rukan Ympärysreitin äärellä, kuitenkaan ei sen varrella! Tankkaus onnistuu esim. Rukamarketin ABC-asemalla. Weeralasta voit hilpasta illan iloksi vaikka Rukan ympärysreitille n. 40 km tai Kuusamoon edestakaisin n. 100 km. Posio-Salla-Kemijärvi-Taivalkoski....... koko lumisen Suomen moottorikelkkareitistö on Weeralasta käsin sinun ja kelkkasi käytössä !

Rukan alueella on yleensä kelkkareittejä auki hyvinkin marraskuun loppupuolelta alkaen. Parina edellisenä talvena on Ruka ollut selvästi kuukauden jopa kaksikin edellä muuta pohjois-Suomea kelkkakeleissä. Rukan sijainti korkealla koillisessa kaukana Golfvirrasta sen kuulemma mahdollistaa.

Rukalla moottorikelkkareiteistä huolehditaan hyvin. Vaikka kelkkakausi on pitkä ja kelkkailijoita on hyvin paljon, reitit ja urat ovat usein- varsinkin aamutuimaan- usein juuri lanattuja !Tutustu Rukan moottorikelkkailu-sivuille, sieltä löytyy kaikki mitä kelkkailuun tarvitsetkin.

Ajo-ohje:  ajetaan kelkalla Rukan ympärysreittiä kohti  Kuusamoon päin johtavaa reittiä.  Ympärysreitiltä täsmälleen uuden sähköaseman kohdalla on Kuusamoon johtava risteys. Täsmälleen tässä kohdassa käänny pienen suon yli kohti uutta sähköasemaa ja nouse sinne johtavaa tietä ylös n. 50 metriä ja saavut Petäjäkujalle. Rukan Weerala on tämän Petäjäkujan vasemmalla puolella n. 350 metrin päässä.

Talveksi 2011 uudistuu Rukan kelkkareitistö myös Weeralan kupeessa. Uusi alikulkutunneli on valmis, ja tästä Weeralan takana kulkevasta tunnelistä voi ajaa myös moottorikelkoilla suoraan kohti Rukaa ja Vuosselia merkittyä reittiä pitkin. Kehityksessä mukana on myös Rukan Weerala, sillä nyt tälle reitille/tunneliin voi ajaa suoraan Weeralan pihalta -- mukavaa eikö totta . 

 Tervetuloa Rukan WeeralaanYleistä Rukan WeeralastaVuokrakaudet ja hinnatYhteystiedotKuvagalleria